Okrasa łamie przepisy: Polska wieprzowina na trzy sposoby dla wszystkich

odc. 85 (Okrasa łamie przepisy) 35 min, Magazyn kulinarny, Polska 2015
środa, 14 lutego 17:30 | TVP HD

W tym odcinku Karol Okrasa zaprasza widzów na dania z polskiej wieprzowiny. Obecnie to najpopularniejszy gatunek mięsa w kraju, a schabowy w panierce uchodzi za symbol polskiej kuchni. Dzięki zabiegom hodowlanym wieprzowina jest dużo bogatsza w składniki odżywcze i mniej tłusta niż jeszcze 20 lat temu. Karol przygotuje kotlety schabowe z kostką pieczone w korzennej glazurze. Druga propozycja to forszmak, czyli gulasz z łopatki wieprzowej z papryką i ogórkami kiszonymi. Trzecia potrawa to duszone w winie, opiekane żeberka.

Regulamin usługi Moje Kanały | Program tv został dostarczony i opracowany przez media-press.tv