© 1995-2024 Grupa WP. Dane o programie TV dostarcza AKPA Polska Press
Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki

Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki

30 minmagazyn kulinarnyPolska
TVP 3 Katowice poniedziałek, 29 kwietnia 01:50
Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.Remigiusz Rączka odwiedza Klasztor Zgromadzenia Sióstr Franciszkanek Maryi Nieustającej Pomocy w Krzyżanowicach. Siostry prowadzą dom dla zwierząt i kobiet niepełnosprawnych umysłowo w dawnym pałacu księcia Lichnowskiego. Bywali tam niegdyś Ludwig van Beethoven i Franciszek Liszt. Remigiusz przygotowuje z siostrami śląski bogracz z kluseczkami i kłobuczki.
Gatunek
  • magazyn kulinarny
Kraj produkcji
  • Polska
Czas trwania
  • 30 min