© 1995-2024 Grupa WP. Dane o programie TV dostarcza AKPA Polska Press
Kuchnia dwudziestolecia

Kuchnia dwudziestoleciaOdc. 13

26 minmagazyn kulinarnyPolska2021
TVP 3 Warszawa sobota, 20 kwietnia 17:52
Pełna smaków wyprawa, której tematykę wyznaczają najważniejsze historyczne daty i kulturowy obraz dwudziestolecia międzywojennego. To czas, gdy po 123 latach niewoli kształtowała się polska państwowość, powstawały wielkie inwestycje i scalały się ziemie podzielone przez zaborców. W wyniszczonej I wojną światową Europie i Polsce kulinarne pomysły łączyły niedostatek z tradycją, a rzeczywistość z marzeniami. Gospodarzem jest Łukasz Modelski.W kolejnym odcinku programu widzowie dowiedzą się, co angielskiego królowało na polskim stole. Pierwszą potrawą jest zupa Windsor, a drugą kanapki według przepisu Marii Disslowej.
Reżyseria
  • Jerzy Grabowski
Gatunek
  • magazyn kulinarny
Kraj produkcji
  • Polska
Rok produkcji
  • 2021
Czas trwania
  • 26 min