© 1995-2024 Grupa WP. Dane o programie TV dostarcza AKPA Polska Press
Image
Image
 

Okrasa łamie przepisy

25 minmagazyn kulinarnyPolska2022
TVP Rozrywka piątek, 26 kwietnia 07:45
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.Kucharz wyrusza nad jezioro Szeląg Mały na Mazurach, aby opowiedzieć o dawnej kuchni tego regionu. Widać w niej wpływy niemieckie, polskie i litewskie. Karol Okrasa przygotuje też swoje propozycje dań: klopsy królewieckie z kaparowym sosem, gulasz z żołądków gęsich oraz ślimaki zapiekane z kapustą i grzybami.
Gatunek
  • magazyn kulinarny
Kraj produkcji
  • Polska
Rok produkcji
  • 2022
Czas trwania
  • 25 min