© 1995-2024 Grupa WP. Dane o programie TV dostarcza AKPA Polska Press
Sztuka mięsa

Sztuka mięsaSezon 2 | Odc. 11

25 minmagazyn kulinarnyPolska2019
iTVN piątek, 26 kwietnia 19:55
Tomasz Jakubiak ponownie prezentuje swoje autorskie przepisy na potrawy mięsne. W każdym odcinku przygotowuje dwa dania oraz odwiedza miejsca w Polsce, gdzie można zjeść dobre mięso - restauracje, przydrożne karczmy, gospodarstwa agroturystyczne. Ich właściciele zdradzą widzom sekrety swoich najlepszych potraw.Tomek Jakubiak wyrusza pod białoruską granicę do miejscowości Kruszyniany, gdzie Dżanetta Bogdanowicz od wielu lat prowadzi agroturystyczne gospodarstwo Tatarska Jurta. Miejsce to słynie z doskonałych regionalnych potraw przygotowywanych według tatarskich receptur. W jej kuchni mięso zajmuje szczególne miejsce. Razem z Tomkiem przygotowuje mięsną zupę Azu. W swojej kuchni prowadzący pokazuje widzom swoje przepisy na chrupiące czebureki z wołowiną oraz roladę z farszem z jagnięciny.
Gatunek
  • magazyn kulinarny
Kraj produkcji
  • Polska
Rok produkcji
  • 2019
Czas trwania
  • 25 min