Pyszne tajemnice produkcji ulubionych przysmaków mieszkańców Ameryki Północnej - od popularnej marki płatków śniadaniowych po makaron z atramentem kałamarnicy, ocet ryżowy czy kalifornijskie sushi. Niektóre z tych smakołyków są przygotowywane ręcznie w niewielkich zakładach, inne wytwarzane na skalę przemysłową w ogromnych halach. W obu przypadkach zobaczymy, jak góry surowców poddawane są procesowi obróbki, którego efektem są gotowe produkty, uwielbiane przez konsumentów.W dzisiejszym odcinku czeka nas wizyta w fabryce w Michigan, produkującej każdego dnia 60 tysięcy opakowań płatków śniadaniowych w kształcie liter. Zobaczymy też, jak przygotowywany jest czarny makaron, który swój kolor zawdzięcza tuszowi kałamarnicy. Ponadto w programie przyjrzymy się procesowi produkcji znakomitych marynat i odwiedzimy przedsiębiorstwo w Indianie, z którego wyjeżdża ponad 50 milionów żelków brzoskwiniowych tygodniowo.