© 1995-2019 Grupa WP. Dane o programie TV dostarcza AKPA Polska Press
Sztuka mięsa

Sztuka mięsaSezon 2 | Odc. 1/12

30 minmagazyn kulinarnyPolska2019
Food Network HD niedziela, 17 marca 13:15
Tomasz Jakubiak ponownie prezentuje swoje autorskie przepisy na potrawy mięsne. W każdym odcinku przygotowuje dwa dania oraz odwiedza miejsca w Polsce, gdzie można zjeść dobre mięso - restauracje, przydrożne karczmy, gospodarstwa agroturystyczne. Ich właściciele zdradzą widzom sekrety swoich najlepszych potraw.Tomek Jakubiak kosztuje tradycyjnych serbskich potraw w oddalonej o 30 km od Warszawy Karczmie Guca. Prowadzona przez Gorana Miloševica restauracja jest miejscem, gdzie można poczuć się jak na Bałkanach. Obaj kucharze rozmawiają o serbskiej kuchni i przygotowują jagnięcinę na szpadzie. Później w swojej kuchni Tomek pokazuje widzom, jak zrobić pieczoną kiełbasę w przyprawach ze słodką cebulką i domową musztardą oraz pieczony boczek z ziemniakami gotowanymi w tłuszczu.
Gatunek
  • magazyn kulinarny
Kraj produkcji
  • Polska
Rok produkcji
  • 2019
Czas trwania
  • 30 min