Czas na nowe pomysły, smaki, wystrój lokali, a przede wszystkim znaczące zmiany w życiu właścicieli upadających restauracji. Jesienią, w kolejnym sezonie swojego programu, nieustraszona kulinarna ekspertka Magda Gessler ponownie dociera w każdy zakamarek kraju, ratując przed zamknięciem gastronomiczne biznesy. Widzowie przekonają się, czy "Kuchenne rewolucje" przyniosą wreszcie kolejnym bohaterom upragniony sukces w tej trudnej branży.Wieś Górki Wielkie leży na Śląsku Cieszyńskim, w pobliżu Bielska-Białej. Dziupla u Wuja działa przy ruchliwej drodze, a prowadzą ją cztery osoby. Właściciele spędzili w skromnym lokalu cztery lata. Wreszcie zdecydowali się przenieść do znacznie większej karczmy. Niestety, przestronność pociąga za sobą ogromne koszty, przez które przyszłość tego miejsca staje pod znakiem zapytania. Brak gości w połączeniu z wieloletnimi nierozwiązanymi konfliktami wpływają negatywnie na zapadł do prowadzenia biznesu. Optymizmem wykazuje się jedynie Michał, zupełnie przeciwną postawę wykazuje Iwona. Utracili oni już wszystkie swoje oszczędności. Wydaje się, że mogą nie przetrwać kolejnej zimy, gdyż koszty ogrzewania są wyższe niż dochody. Widzowie przekonają się, czy Magda Gessler znajdzie rozwiązanie.