W kolejnym sezonie swojego programu, nieustraszona kulinarna ekspertka Magda Gessler ponownie dociera w każdy zakamarek kraju i ratuje przed zamknięciem gastronomiczne biznesy. Czas na nowe pomysły, smaki, wystroje lokali, a przede wszystkim znaczące zmiany w życiu właścicieli upadających restauracji. Widzowie przekonają się, czy rewolucje przyniosą wreszcie bohaterom upragniony sukces w tej trudnej branży.Restaurację z kuchnią meksykańską od 4 lat prowadzi Renata. Można zjeść u niej takie specjały jak: quesadilla, burrito, enchilada. Jednak lokal odwiedza coraz mniej gości. Żeby ratować sytuację właścicielka sprzedała nawet mieszkanie, ale pieniądze się skończyły, a do restauracji wciąż nikt nie zagląda. W tej sytuacji nie dziwi fakt, że Renata coraz częściej myśli o zamknięciu Don Martineza. Kobieta nie wie, jaka jest przyczyna jej niepowodzenia. Podpowiada jednak Magdzie Gessler, żeby porozmawiała z załogą. Dzięki temu restauratorka odkrywa coś, co wprawia w niezwykłe osłupienie.