Magda Gessler podróżuje po kulinarnej mapie Polski już od dziesięciu lat. Nowy sezon przyniesie niemal niemożliwe rozwiązania - wszystko, by pomóc upadającym restauracjom otworzyć się na nowe smaki. Ekspertka odwiedza m.in. Chorzów, Ustroń, Piłę, Szczecinek, Banino i Napachanie.Konrad otworzył swój lokal w centrum Cegłowa. Restauracja jest jednak ukryta w podwórku, przez co ciężko ją znaleźć. Nie posiada nawet szyldu. Właściciel pełni jednocześnie funkcję szefa kuchni, zaopatrzeniowca, kelnera, a w razie potrzeby - również sprzątacza. W prowadzeniu biznesu pomagają mu żona Katarzyna i teściowa Anna, ale to on jest odpowiedzialny za smak dań. Mają być domowe, proste, smaczne. Niestety, kotlety schabowe i mielone, pieczenie, pierogi czy zupy zamawia tylko kilka osób dziennie. Czasem goście nie przychodzą przez cały dzień. W rezultacie Konrad uzyskuje zaledwie dwieście złotych utargu, co nie starcza na utrzymanie lokalu. Magda Gessler musi zmienić dobrze ukryty, rzadko odwiedzany lokal w świetnie prosperujący biznes.