W kolejnym sezonie swojego programu, nieustraszona kulinarna ekspertka Magda Gessler ponownie dociera w każdy zakamarek kraju i ratuje przed zamknięciem gastronomiczne biznesy. Czas na nowe pomysły, smaki, wystroje lokali, a przede wszystkim znaczące zmiany w życiu właścicieli upadających restauracji. Widzowie przekonają się, czy rewolucje przyniosą wreszcie bohaterom upragniony sukces w tej trudnej branży.Nowy Tomyśl leżący niedaleko Poznania słynie z wikliniarstwa. Oazę Smaku w tym mieście prowadzi Jowita, a pomaga jej partner Tomek. Lokal to spełnienie marzeń właścicielki. Miał tętnić życiem i być pełen gości. Niestety klientów brak, przychody są skromne, a długi ciągle rosną. Dodatkowo kobietę spotkała niedawno rodzinna tragedia, co bardzo na nią wpłynęło. Była o krok od zamknięcia biznesu, ale odwiódł ją od tego Tomek. Przed Magdą Gessler zadanie trudniejsze niż zwykle. Ta rewolucja musi odbyć się nie tylko w restauracji.