Magda Gessler podróżuje po kulinarnej mapie Polski już od dziesięciu lat. Nowy sezon przyniesie niemal niemożliwe rozwiązania - wszystko, by pomóc upadającym restauracjom otworzyć się na nowe smaki. Ekspertka odwiedza m.in. Chorzów, Ustroń, Piłę, Szczecinek, Banino i Napachanie.Łukasz zawsze kochał sport; zajmował się piłką nożną, potem kulturystyką, był zawodnikiem i trenerem. Kiedy okazało się, że ma guza mózgu, jego kariera stanęła pod znakiem zapytania. Na pomoc przyszła mu matka Ewa, z zawodu pielęgniarka. Wspólnie otworzyli w Chorzowie włoską restaurację Amore Mio. Ich pierwszy kucharz i partner w interesach, rodowity Włoch, wprowadził do lokalu fatalną atmosferę. Nie stronił od wulgaryzmów i ciskał wszędzie talerzami. Po jego odejściu wszelkie obowiązki spadły na matkę i syna, którzy przecież nie mają żadnego doświadczenia w branży gastronomicznej. Jakby tego było mało, wokoło roi się od konkurencji. Pod bokiem znajduje się restauracja wietnamska, a także lokal z japońskim sushi oraz turecki kebab. Tymczasem do Amore Mio prawie nikt nie zagląda. Łukasz i Ewa nie mają pojęcia, jak wybrnąć z tej trudnej sytuacji. Każdego miesiąca dokładają do biznesu od dziesięciu do piętnastu tysięcy złotych. Mają nadzieję, że Magda Gessler pomoże im wyjść z kryzysu.