© 1995-2024 Grupa WP. Dane o programie TV dostarcza AKPA Polska Press
Image
Image
 

Okrasa łamie przepisy

25 minmagazyn kulinarnyPolska2020
TVP Rozrywka sobota, 21 grudnia 07:50
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.Karol pokaże tym razem, jak zwykłemu mięsu nadać smak dziczyzny. Kiedyś stosowano długie bejcowanie, czyli trzymanie mięsa w octowej zalewie z dodatkiem aromatycznych, kojarzących się z lasem przypraw, takich jak jałowiec. Kucharz zaprezentuje inne sposoby. Przygotuje roladę z ligawy wołowej aromatyzowaną leśnymi przyprawami i długo duszoną w sosie z czerwonego wina. Będzie także sandacz pieczony na wędzonym boczku z dzika, podany z grzybami.
Gatunek
  • magazyn kulinarny
Kraj produkcji
  • Polska
Rok produkcji
  • 2020
Czas trwania
  • 25 min