Anna Starmach zaprezentuje dania, które można przygotować w 25 minut i za nie więcej niż 25 złotych. W każdym odcinku przedstawi trzy autorskie przepisy na różne specjalne okazje. Podpowie, jak przyrządzić smaczne, ciekawe i nietypowe przekąski na podróż. Znajdzie się też coś na okazje specjalne, typu urodziny, babski wieczór, romantyczna kolacja czy lunch do pracy. W trzeciej edycji programu prowadząca zaprezentuje kuchnię szybką, tanią i oczywiście smaczną. Udowodni wszystkim niedowiarkom, że do wyczarowania kulinarnych cudów nie jest potrzebny ani wypchany portfel, ani ogromna ilość czasu.Ania Starmach zaprezentuje menu na specjalne okazje. Na przystawkę poda przepis na przepyszne i bardzo proste w przygotowaniu kremowe placuszki z łososiem. Daniem głównym będzie kurczak duszony w czerwonym winie, podany z zapiekanką ziemniaczaną. A na deser - malinowe tiramisu ze świeżymi owocami i miętą.