© 1995-2024 Grupa WP. Dane o programie TV dostarcza AKPA Polska Press
Rewolucja na talerzu

Rewolucja na talerzuSezon 3 | Odc. 2/6

35 minmagazyn kulinarnyPolska2011
Food Network sobota, 21 grudnia 06:35
Zapiekanki są potrawą niezwykle popularną, lubianą zwłaszcza przez osoby zapracowane. Niestety, są również daniem tuczącym. W programie poznamy kilka sposobów na przyrządzenie smacznej, a w dodatku niskokalorycznej zapiekanki. Pierwszy przepis najbardziej przypomina tradycyjną potrawę. Makaron zostaje jednak zastąpiony przez grillowanego bakłażana i cukinię, natomiast tłusty ser - przez mozarellę light. Błyskawiczna zapiekanka z warzyw i wędzonego tofu to kolejna propozycja, którą poznamy w programie. Dostarcza ona naszemu organizmowi wielu potrzebnych witamin. W skład tej potrawy wchodzą: pomarańczowa marchewka, zielona fasolka i żółta dynia. Prowadzące proponują również zapiekankę z fasolą, wędzoną szynką, pomidorami i orzechami. Smak tego dania uzupełnia owczy oscypek.
Gatunek
  • magazyn kulinarny
Kraj produkcji
  • Polska
Rok produkcji
  • 2011
Czas trwania
  • 35 min