Kasia Bosacka depcze po piętach producentom żywności. W tym sezonie m.in. zbada zawartość sklepowych przetworów owocowych, opowie o procederze fałszowania polskich pomidorów oraz o życiu kur hodowanych na fermach. Ukryte kamery pomogą jej poznać prawdę na temat jedzenia kupowanego w budkach. Natomiast w segmencie "Wiem, co kupię" prowadząca zdemaskuje sztuczki akwizytorów i przyjrzy się sklepowym przymierzalniom.W ostatnim odcinku twórcy programu opowiedzą o dziesięciu produktach, które bez problemu zastąpią tzw. "super foods". Okazuje się, że zamiast po jagody goi czy wodę kokosową równie dobrze można sięgnąć po bogatą w witaminę C pietruszkę, poprawiający krążenie miód albo doskonałe na pamięć orzechy włoskie. Z kolei w segmencie "Wiem, co kupuję" widzowie poznają dziesięć przykazań świadomego konsumenta. Dowiedzą się, na zwracać uwagę podczas zakupów, czego unikać i jak odróżnić oszustwo od rzetelnej informacji.